De 3 Bedste Air Fryer’ere I 2023
Investér Ikke I En Air Fryer Før Du Har Læst Dette…

Overvejer du at investere i en air fryer, men er du forvirret over hvilken én du skal vælge blandt de mange modeller på markedet? Så læs med her…

Air fryer’ere er i de seneste par måneder tid blevet et kæmpe hit blandt tusindvis af danskere, og det er bestemt ikke uden årsag.

Udover at kunne lave lækre fedtfattige måltider, dobbelt så hurtigt som din normale ovn, kan du også spare mange penge i din gas/el-regning ved at skifte brugen af ovn ud med en air fryer.

Faktisk har 7 ud af 10 forbrugere sagt at deres air fryer har sparet dem halvdelen af deres energiforbrug (på madlavning).

Og eftersom enerigpriserne snart kommer til at stige yderligere, bliver en air fryer kun en bedre investering for hver dag der går…

Men dét er kun en brøkdel af fordelene ved en air fryer…

10 Grunde Til At Investere I En Air Fryer / Derfor Skal Du Investere I En Air Fryer:

1. Lav Lækker Mad Med 70% Færre Kalorier

De fleste kan godt lide usunde retter som pomfritter og nuggets, men undgår dem helst pga det høje fedt- og olieindhold.
Med en air fryer kan du lave mange af de usunde retter, uden at skulle bekymre dig om fedt og kalorier.
En air fryer bruger markant mindre olie end en normal ovn, og kan tage op til 70% af kalorierne væk fra fedtholdige retter uden at påvirke smag eller konsistens.

2. Laver Mad Dobbelt Så Hurtigt Som Din Normale Ovn

Det tager typisk 15-30 minutter for en normal ovn at forvarme og derefter kan selve opvarmning af ingredienserne tage op til flere timer (afhængigt af hvad du laver).
En air fryer kan opnå op til flere hundrede grader på bare få sekunder, hvilket gør hverdagen lettere for de fleste forbrugere.

3. Sparer Dig Penge På Elregningen (Halvvér Dit Energiforbrug)

En normal ovn skal først bruge energi på at forvarme hele ovnen og derefter bruge lang tid på at opvarme dine ingredienser.
Med en air fryer slipper du for at forvarme og du gør din madlavning hurtigere og sparer på den måde i dit energiforbrug.
I vores undersøgelser har vi set at det er halvt så dyrt at lave mad i en air fryer som i en elektrisk- eller gasovn.

4. Dit Køkken Bliver Ikke Beskidt

De fleste retter som man laver i en air fryer vil kræve mindre oprydning.
Udover at skulle bruge markant mindre olie, foregår al opvarmning / stegning aflukket inde i airfryer’eren, istedet for at skulle stege i pande/gryde og smøre køkkenet ind i olie.

5. Mere Hygiejnisk End En Traditionel Ovn

Når du tilbereder mad i din air fryer, opvarmes luften omkring maden til en høj temperatur. Dette skaber et varmt og tørt miljø som ikke er befordrende for bakterievækst. Når maden derimod tilberedes i en ovn, forbliver luften omkring den fugtig og varm, hvilket gør det til et perfekt miljø for bakterier at trives. Derfor er der mindre sandsynlighed for at luftstegt mad bliver fordærvet og forårsager madforgiftning.

6. Gør Kød Og Grøntsager Saftige, Istedet For Tørre

Vi har alle prøvet at give en kotelet eller en omgang kartofler for meget i ovnen.
Dette problem kommer du ikke til at have med en air fryer.
Den fordeler nemlig varmen jævnt uden at du behøves and vende eller røre i dine ingredienser, og bibeholder ligeledes fugten i dine ingredienser.
Den jævne varme betyder også at dine ingredienser bevarer flere næringsstoffer da de udsættes for mindre direkte varme.

7. Nem At Gøre Ren

Det er sjældent en fornøjelse at skulle gøre en ovn ren, og det betyder faktisk også at de fleste gør det for sjældent (hvilket er ganske uhygiejnisk).
Med en air fryer kan du bare putte skålen i opvaskemaskinen, også er du sådan set klar til et nyt fedtfattigt måltid.

8. Larmer Mindre End Ovn / Komfur

De fleste airfryer’ere har et støjniveau på ca. 55dB (en normal samtale mellem 2 mennesker er på 60 dB).
Hvis man har været på arbejde hele dagen, er det ganske behageligt ikke at skulle stå i støj og larm fra ens komfur/ovn mens man laver mad.

9. Kan Lave Hundredevis Af Forskellige Retter Med Ét Tryk

Mange air fryer’ere kommer med forskellige programmer, der er lavet til forskellige retter.
Dette betyder at du kan vælge mellem hundredevis af lækre retter, uden at skulle tænke over hvor lang tid ovnen skal forvarmes, hvor lang tid maden skal have osv.
Helt simpelt skal du bare forberede ingredienserne, finde det rigtige program, og lade din air fryer gøre resten.

10. Ingen Ulykker Under Madlavningen

Når det drejer sig om madlavning, er sikkerhed altid en topprioritet.
Ingen ønsker at komme til skade i køkkenet eller, endnu værre, at starte en brand.
Airfryer’en tilbereder maden ved at cirkulere varm luft omkring den (på samme måde som en varmluftsovn).
Det betyder at der ikke er behov for olie som kan være en stor brændfare.
Desuden tilbereder airfryeren maden mere jævn end feks stegning på pande, hvilket betyder mindre risiko for forbrændinger,

Dog er der mange forskellige modeller på markedet, så det er ikke overraskende at man ikke ved hvad man bør vælge.

Hvis man ikke ved hvilke funktoner man skal gå efter, og endnu vigtigere : hvilke funktioner som man skal undgå kan man let ende med at betale overpris og spilde sine penge på en air fryer der ikke lever op til ens behov.

Derfor har Forbrugervejledningen i de seneste 6 måneder lavet en stor test på mere end 27 forskellige air fryer’ere, fra forskellige mærker, med målet om at finde den bedste air fryer i 2023.

Vi Har Vurderet 27 Air Fryer’ere Efter Disse 10 kriterier::

Skålstørrelse

Antal af forskellige programmer

Mulighed for app-kontrol

Strømforbrug

Støjniveau

Brugervenlighed

Tidsforbrug ifht. madlavning

Kvalitet af maden

Værdi for penge

Rengøring

Kvalitet af indre dele og komponenter

Da vi var halvvejs igennem vores undersøgelse, blev jeg som tidligere ingeniør, overrasket over at finde ud af hvor meget man egentlig kan betale i overpris for en air fryer…

Jeg skilte nemlig flere af air fryer’ene ad, og fandt ud af at mange faktisk indeholder de samme dele (såsom blæser, varme-elementer osv.) men at der er stor forskel i priserne pga varemærke.

Som ingeniør kunne jeg ikke lade være med at regne på det, og jeg fandt ud af at de fleste modeller fra store brands, faktisk lægger op til 50% oveni prisen bare for varemærket i sig selv.

Dog var der 1 specifik air fryer som overraskede os…

Den kommer fra en Dansk virksomhed, som har lagt fokus på at skabe det bedste produkt til den bedste pris, istedet for at tage overpris for markedsføring og varemærke.

Dét betyder altså, at der nu er en air fryer med alle de samme dele og komponenter som de store varemærker, men til en brøkdel af prisen.

Disse 5 Ting Skal Du Gå efter:

Spar På Kalorierne Med En 360 Graders Blæser

Jo bedre luft cirkulation der er i en air fryer, jo mindre olie behøves du også at bruge i dine retter.
I vores undersøgelse fandt vi ud af at air fryer’ere som indeholder “360 graders blæsere”, kræver langt mindre olie i maden, end air fryer’ere med normale blæsere.
Så hvis du gerne vil spare ekstra på kalorierne anbefaler vi at kigge efter en model med 360 graders blæser.

Garanti For Lækre Resultater Med Temperatur Overvågning

Hvis du vil være sikker på at få resultater som er sprøde udenpå men stadig saftige og lækre indeni, skal du kigge efter en model som har temperatur overvågning.
Ikke alle air fryer’ere har temperatur overvågning, hvilket betyder at temperaturen kan svinge, og dette resulterer i at ingrendienserne enten bliver for tørre, eller bare ikke sprøde nok.

Spar På Elregning Med Under 2000 I Watt-Forbrug

En af de store grunde til at air fryer’ere er blevet populære, er at de bruger markant mindre strøm end en traditionel ovn, eller komfur (samt emhætte).
Når det så er sagt, er der stadig air fryere som (i vores optik) bruger alt for meget strøm ifht. hvor godt de egentlig laver mad.
Ifølge vores udregning og anbefaling bør forbrugere gå efter en air fryer med under 2000 i watt-forbrug.

Gør Rengøring Let Med En Opvasker-Venlig skål

Hvis du ikke kan lide at vaske op i hånden, skal du kigge efter en air fryer med opvasker-venlig skål.
Nogle skåle er belagt med materiale som gør at de skal vaskes i hånden, og hvis du alligevel er ude og bruge penge på en ny air fryer, kan du lige så godt vælge en model som giver dig så lidt opvask som muligt (det gør nemlig sjældent noget ved prisen).

Kom Nemt Igang Med Forudindstillede Madlavningsprogrammer

Visse air fryer’ere kræver at man selv indstiller tid og temperatur hver gang man skal lave mad. Dette kan både være positivt (eftersom at man er tvunget til at finde en masse opskrifter på nettet), men det kan også være meget upraktisk da man let kan få givet sin mad for meget eller for lidt (hvis man ikke har brugt en air fryer før).
Med forudindstillede programmer kan du let komme igang med at lave de mest basale retter som fx. bøf, pomfritter, brød, stegte grøntsager osv.

Disse 4 Ting Skal Du Undgå:

Mangel På Sikkerhedsfunktioner

Pga. den store popularitet er der nu mange billige air fryer’ere som kommer direkte fra Kina og som mangler flere sikkerhedsfunktioner.
Det er vigtigt at huske på at en air fryer er et apparat som kan bliver mere end 200 grader på bare få minutter, og derfor fråråder vi på det kraftigste at man fravælger sikkerhedsfunktioner for bare at kunne spare et par hundrede kroner.

Under 4L I skålstørrelse

Mange air fryer’ere har en skålstørrelse som knap kan lave et stort måltid til 2 personer.
Et af de store problemer ved at vælge en air fryer som ikke har en større skålstørrelse, er at man skal opdele sine ingredienser, og opvarme af flere omgange hvis man skal lave et måltid til flere personer.
Dette betyder altså at madlavningen hverken bliver hurtigere eller nødvendigvis sparer på strømmen.

Larmende Modeller (Over 70 dB I Støjniveau)

På trods af at de fleste air fryer’ere generelt larmer mindre end ovn og komfur, giver det kun mening at man går efter en model som knapt kan høres.
I vores undersøgelse fandt vi ud af at der er stor forskel mellem modellernes støjniveau, og de som larmer mindst oftest har teknologi der er designet til at reducere støj.
En god “tommelfingerregel” er at gå efter en air fryer som har angivet under x dB i støjniveau (og hvis dette ikke er angivet fra mærket/forhandleren er det bedst at undgå den givne model)

Overpris

Vi ved ikke hvorfor, men på nuværende tidspunkt er der meget stor varians i priserne på air fryer’ere Der er mange modeller som kan det samme, men hvor den ene er dobbelt så dyr som den anden.

DE 3 BEDSTE AIR FRYER’ERE I 2023
Igennem de seneste 6 måneder har vi lavet en lang række test på over 27 forskellige air fryer’ere. Disse er de 5 bedste modeller baseret på vores eksperters vurdering samt forbruger anmeldelser:
Vurdering
A+
Samlet karakter
RESULTATER
9.7 Gns. 97%
9.7/10
STRØMFORBRUG
9.4 Gns. 94%
9.4/10
BRUGERVENLIGHED
9.6 Gns. 96%
9.6/10
TIDSFORBRUG
9.3 Gns. 93%
9.3/10
KUNDETILFREDSHED
9.8 Gns. 98%
9.8/10
Fordele:
Patenteret ThermoIQ Teknologi
360 Graders Luftcirkulation
Platinum Varme-Elementer
Temperatur Overvågning
1500 I Watt-Forbrug
Støjniveau På ≤65 dB
Nyeste Sikkerhedsfunktioner
11 Forudinstillede Madlavningsprogrammer
Skålstørrelse På 5L
Opvasker-venlig
Ulemper:
Kun tilgængelig online
Bliver ofte udsolgt pga høj efterspørgsel
Anmeldelse:

Cookmaster tilbyder uden tvivl den bedste værdi for pengene.

Cookmaster har skabt et produkt som indeholder den nyeste teknologi, samt de bedste og mest nyttige funktioner, uden at det skal koste en bondegård.

Alle de retter vi prøvede at lave med Cookmaster, endte med at være super lækre og lavet til perfektion (uden at vi behøvedes at gøre andet end at trykke på 2 knapper).

Bla. benytter Cookmaster sig af deres unikke “HeatSmart” – teknologi som kombinerer 360 graders luftcirkulation med de bedste varme-elementer og temperatur-overvågning 27 gange i minuttet.

Derudover var det let for os at lave mad til næsten hele vores hold, eftersom Cookmaster har en skålstørrelse på hele 5L, og vi skulle heller ikke bekymre os om opvask eftersom skåln kan gå i opvaskemaskinen.

Vi var også glade for at se at Cookmaster kommer med de nyeste sikkerhedsfunktioner.

Primæssigt var vi forbavsede over at man kunne få så god en air fryer til så få penge. Cookmasters “hemmelighed” er at de er et team af ingeniørere som er gået sammen om at skabe den bedste air fryer, til den bedste pris.

Se Mere Om Testvinderen
2. Cosori CP258
Vurdering
A+
Samlet karakter
RESULTATER
9.7 Gns. 97%
9.7/10
STRØMFORBRUG
9.4 Gns. 94%
9.4/10
BRUGERVENLIGHED
9.6 Gns. 96%
9.6/10
TIDSFORBRUG
9.3 Gns. 93%
9.3/10
KUNDETILFREDSHED
9.8 Gns. 98%
9.8/10
Fordele:
Let rengøring
Gode resultater
Pænt design
Mange forudindstillede programmer
Ulemper:
Lille skålstørrelse
Tager længere tid at forvarme
Anmeldelse:

På andenpladsen har vi en air fryer som nogle måske kender, nemlig Cosori’en.

Vi havde hørt og læst meget om Cosori på nettet, så vi var spændte på at se om denne air fryer levede op til markedsføringen.

Først og fremmest er Cosori en rigtig godt air fryer, og der var klart tæt løb mellem Cookmaster og Cosori, I flere af vores test-kriterier.

Cosori’en er nemlig ikke kun pæn I sit design, den laver også rigtig god mad.

Næsten alt vi lavede i Cosori’en blev super lækkert, og takket være de forudindstillede programmer var det let for os at komme igang.

Dog var vi lidt ærgelige over at skålstørrelsen var forholdvis lille.

En anden udfordring vi havde var også at Cosori’en tager lidt længere tid at forvarme end Cookmaster.

Deraf, blev det altså til en flot andenplads for Cosori i denne omgang.

Se Mere
3. Philips XXL Smart Sense
Vurdering
A+
Samlet karakter
RESULTATER
9.7 Gns. 97%
9.7/10
STRØMFORBRUG
9.4 Gns. 94%
9.4/10
BRUGERVENLIGHED
9.6 Gns. 96%
9.6/10
TIDSFORBRUG
9.3 Gns. 93%
9.3/10
KUNDETILFREDSHED
9.8 Gns. 98%
9.8/10
Fordele:
Stor skålstørrelse
Temeperatur overvågning
Let rengøring
Ulemper:
En af dyreste i testen
Højt strømforbrug (2200W)
Anmeldelse:

På tredjepladsen har vi Philips XXL Smart Sense.

Det første vi lagde mærke til ved denne air fryer var den store skålstørrelse samt en række innovative funktioner som temperatur-overvågning, og vi var ikke i tvivl om at dette er en air fryer med kvalitet i højsædet.

Deres nye innovative teknologi kommer dog hverken uden prismærke eller el-regning.

Selvom denne air fryer lavede nogle fantastiske resultater, var det også en af de dyreste I testen.

Derudover havde den også et højt strømforbrug, hvilket vi tror kan være pga. teknologien indeni.

Se Mere

Forbehold:

Vi kan modtage kompensation fra visse af de virksomheder, hvis produkter er fremhævet på dette websted. Som følge heraf modtager vi betaling, når du køber et produkt ved at bruge linkene på dette websted. Dette websted ejes og drives af det samme firma, der har ejerandel i visse produkter, der er fremhævet på dette websted. Denne kompensation og vores ejerandel kan påvirke, hvordan og hvor produkter vises på sitet, herunder rækkefølgen, de vises i. Dette site inkluderer ikke og vurderer ikke alle produkter i hver kategori. Du kan læse mere om vores annoncør forhold her